Dangal

Merhabalar. Bugün sizlere Bollywood denince akla ilk gelen isimlerden Aamir Khan'ın her zamanki gibi oldukça önemli olduğunu düşündüğüm bir filminden bahsedeceğim. Hint filmleri ve dizileri birçok kişi tarafından ülkemizde sevilerek izlense de beğenmeyen bir kitle de mevcut. Beğenmeyenlere de saygı duyarak eğer bu kültürü seviyorsanız bu filmi de beğeneceğinizi düşündüğümü söyleyebilirim.

Aamir Khan neredeyse tüm filmlerinde izleyicilere yoğun mesajlar veren, önemli konulara parmak basan bir aktör. Hindistan'da hatta dünyanın birçok yerinde hala kız çocuklarının okutulmaması, küçük yaşta evlendirilmesi, değersiz görülmesi, sporda, sanatta ya da hayatın herhangi bir bölümünde görülmeye katlanılamaması gibi sorunlarla karşı karşıyayken Aamir Khan bu filminde kızların da güçlü olabildiğini, erkeklerin yapabileceği bir çok şeyi yapabileceklerini ve yapmaya hakları olduğunu gözler önüne seriyor.



Baş roldeki Mahavir Phogat ünlü ve başarılı bir güreşçidir. En büyük hayali çok sevdiği ülkesine altın bir madalya kazandırmaktır. Bunu gençliğinde yapamaz ama hayallerinden asla vazgeçmez. Bir oğlu olacaktır ve o bu madalyayı ülkesi için, kendisi için kazanacaktır. Fakat her şey istediği gibi olmaz. İki tane kızı olur: Geeta ve Babita. Çok üzülür, her şeyden vazgeçer. Ta ki kızlarındaki gücü görene kadar. Umutları yeniden yeşerir, kızlarıyla her gün sabah 5'te kalkıp sıkı antrenmanlar yaparlar. İşte hikayemiz de aslında burada başlar.

Azimle, disiplinle, kararlılıkla yapılamayacak şeyin olmadığını gösteriyor bize film. Küçük bir not olarak filmin gerçek hayattan esinlendiğini de söylemeliyim. Geeta ve Babita gerçekten bir çok madalya kazanmış, başarılı sporculardır.

Sizleri filmden bazı repliklerle baş başa bırakıyor ve filmi izlemenizi temenni ediyorum :)





Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuyucaklı Yusuf

Can Dostum