Coco

Evet ben de animasyonların sadece çocuklar için olmadığını, onları sevmenin ve izlemenin yaşı olmadığını düşünenlerdenim. Çok yakın zamanda vizyona giren ve oldukça beğenilen bir filmden bahsedeceğim bugün sizlere: Coco


Disney ve Pixar işbirliğiyle hazırlanmış, bir çok ödülün yanında en iyi animasyon film Oscar'ını da alan bir filmden beklentim zaten oldukça yüksekti. Filmin de bu beklentimi karşıladığını ve izleyen her yaştan insanın beğenebileceği bir yapım olduğunu söyleyebilirim. Klasik Holywood filmlerinden de farklı olarak başka bir kültürün konu alınması beni sevindirdi. Evet, olaylar Meksika'da geçiyor.

Başkahramanımız Miguel 12 yaşında ve ailesinin tepkilerine rağmen müzikle ilgilenmeyi çok seven bir çocuktur. En büyük kahramanıysa ünlü gitarist Ernesto de la Cruz'dur ve o yıllar önce hayatını kaybetmiştir. Bir gün Miguel onun gitarını bulur ve çalar. Bunu yapması onun Ölüler Diyarı'na geçmesine neden olur. Kendi dünyasına dönmeye çalışırken büyük sırlarla, ailesinden bir çok kişiyle ve çok hayranı olduğu gitaristle de karşılaşır. Onu burada bir çok şey beklemektedir.

Aile kavramının da altı çizilen bu güzel filmde yer yer çalan şarkılar da oldukça hoştu. Kendinizi iyi hissetmek istediğiniz, ödüllendirmek istediğiniz bir gün bu güzel animasyona da bir şans vermenizi öneririm :)


Filmin Fragmanı:




Filmin Tüm Şarkıları:



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dangal

Kuyucaklı Yusuf

Can Dostum